Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών


Η αντιμετώπιση αναπάντεχων ασθενειών, κοινών τραυματισμών και δυσλειτουργιών του ανθρώπινου οργανισμού αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής.

Ενώ ένας άνθρωπος επεμβαίνει σε ένα περιστατικό με καλή θέληση και με σκοπό να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του, η έλλειψη γνώσης οδηγεί με βεβαιότητα σε μη αναμενόμενα αποτελέσματα όπως παράταση του χρόνου ανάρρωσης ενός τραυματία ή την αδυναμία διατήρησης ενός θύματος θανατηφόρου περιστατικού, στη ζωή.

Καθώς τα ατυχήματα ποικίλουν από την ρινορραγία μέχρι και την καρδιακή ανακοπή, θα πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να είναι έγκυρα καταρτισμένοι προκειμένου να αντιμετωπίσουν έγκαιρα ένα επείγον περιστατικό.

Η Rescue Training International (RTI) παρέχει μια πληθώρα ειδικά σχεδιασμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων πρώτων βοηθειών, απευθυνόμενη προς το ευρύτερο κοινό.

Τα προγράμματα Πρώτων Βοηθειών της RTI απευθύνονται προς κάθε ενδιαφερόμενο ανεξάρτητα από την ιδιότητα ή το γνωστικό υπόβαθρο, με σκοπό να τον καταστήσουν ικανό να αναγνωρίζει και να αντιμετωπίζει απειλητικά και μη απειλητικά για τη ζωή περιστατικά.

Τέτοια περιστατικά είναι η καρδιοαναπνευστική ανακοπή, το έμφραγμα του μυοκαρδίου, η έμφραξη της αναπνευστικής οδού το κάταγμα ή η εξάρθρωση, η κρίση επιληψίας, η οξεία υποθερμία κ.α.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Rescue Training International περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση περιστατικών σε ενήλικες, παιδιά και βρέφη ενώ επίσης συνδυάζουν τη χρήση ειδικότερου εξοπλισμού όπως του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή και της Φιάλης Οξυγόνου.

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα:

Σχολιάστε